Cykelpass på Östgötaslätten

I torsdags var jag hos kiropraktorn för tredje och sista gången för att fixa till bäckenet för att kunna löpträna igen. Idag kunde jag börja lite lätt med löpträningen igen för första gången på över en månad.

Det blev ett fem kilometer långt F1 pass ute i vårvärmen bara iklädd ett par löpartights och en funktionströja. Passet tog rätt så exakt en halvtimme och kändes förvånansvärt bra.

Direkt efter löpningen var det dags för att inviga nya cykeln Scott Cr1 Pro med en solorunda kring Östgötaslätten. Efter en kort uppvärmning drog jag igång med huvudserien som var 3 x 10 min F2 – F3 med några minuters F1 emellan. Serien gick väldigt bra enligt mig, jag låg på runt 175-180 i puls och det kändes inte alltför tungt i benen.

Totalt blev passet 36 kilometer långt och avklarades på en timme och en kvart vilket ger en snitthastighet på 29 km/h.

Efter cykelpasset var dagens träning ännu inte över, nu var det dags för styrka. En halvtimmes styrka med medicinboll senare kände jag mig aningen seg, ytterligare ett pass hade jag nog inte orkat.

Nu är det dags att  käka middag och plugga inför morgondagens teoriprov som kommer att handla om grundläggande träningslära, kost och mental träning. Imorgon blir det även en mekkväll med triathlongymnasiet och en hel del träning bland annat backintervaller i Övralidsbacken.

Skriv en kommentar

  

  

  

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

webbdesign Primaleve