Träning inför Vidösternsimmet

Om strax över 2 veckor är det dags för Vidösternsimmet och träningen är i full gång. Vidösternsimmet är med sina 21 kilometer Sveriges längsta simlopp, ingenting för den oförberedda med andra ord. Loppet går av stapeln den 4 augusti i sjön Vidöstern vid Värnamo.

Det längsta jag har simmat hitills är en mil på strax under tre timmar, ett pass som jag har kört ett tiotal gånger. Troligtvis hinner jag med några till så att jag hinner vänja mig inför den långa distansen. Den största utmaningen blir att få axlarna att hålla, då det är axlarna som blir slitna först. Som förberedelse kommer jag att köra en hel del axelövningar med gummiband, styrka och långa simpass som jag skrev tidigare.

Hittills är det 26 anmälda till Vidösternsimmet, och 6 till sista sträckan som är 5200 meter. Och det kan bli fler då sista datum för anmälan är den 31 Juli.

Här är en film från 2011:

2 kommentarer om Träning inför Vidösternsimmet

  • Ryan

    Jag var inte orolig för mina axlarna tills jag läste din blogg. Jag simmade en lugnt 10.4km på 2:45 idag men de siste 1200-1400m var detjobbigt att lifta huvud. Denna vecka bli det bara 60min pass och övning på att andas till vänster då slippa jag kolla framåt så mycket.

    Vi ses på fredag
    Ryan (Rykno)

  • August August

    Kom ihåg att kolhydratladda med mycket kolhydrater, annars kan de sista kilometrarna bli riktigt jobbiga… Lycka till ,vi ses på fredag!

Skriv en kommentar

  

  

  

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

webbdesign Primaleve