Body Geometry Fitting (BG-fit) utförd på Cykloteket

Nu under helgen när jag var hemma i Västerås så fick jag min nya Scott CR1 Pro inställd efter mig på Cykloteket av Joakim Janson.
För er som inte känner till Body Geometry Fitting ( BG-fit) så kan jag berätta att det är ett koncept utvecklat av Specialized, som hjälper dig att hitta den position på cykeln som är mest lämplig för dig.

Body Geometry Fitting på Cykloteket

Body Geometry Fitting på Cykloteket

Som Cykloteket skriver på sin hemsida ” Tack vare BG-fit blir du av med smärta som t.ex. kan uppstå vid felbelastning av leder, samtidigt som du också blir en effektivare cyklist”, jag kan inte annat än hålla med.
Man vill ju få cykeln inställd så bra det bara går, så att man undviker belastningsskador och så att man hittar de parametrar som behöver justera för att man ska bli en effektivare cyklist.
I mitt fall konstaterade Jocke att jag behövde en bredare sadel. Min gamla sadel var 130 mm bred och nu visade det sig att jag skulle ha 143 mm istället, så det blev en Specialized Romin Evo Kom Gel.

Det jag även behövde var ilägg i vänstra skon, så där sitter nu en liten ”kil” under sulan som kompenserar för pronationen jag har.
Andra justeringar som gjordes på min nya cykel jämfört med min gamla var att sadeln höjdes med ca 1,5 cm och styret höjds med 2 cm.Tidsmässigt tog BG-fiten cirka två timmar och det känns så skönt att veta att cykeln nu är optimalt inställd efter min fysik.
Cykloteket tar 1800:- för en BG-fit inklusive ett återbesök, och är det värt det? Ja, tycker jag. Hur mycket kostar en cykel, vill vi hålla oss skadefria då vi slipper felbelastning, vill vi få ut mer effekt av vår cykling?
Svaret är ganska givet tycker jag :)

Body Geometry Fitting på Cykloteket snart klar

Body Geometry Fitting på Cykloteket snart klar

Skriv en kommentar

  

  

  

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

webbdesign Primaleve