Backintervaller utan backe

Eftermiddagens cykelpass gick väl lite sådär idag. Jag hade planerat att köra backintervaller på eller strax över tröskelpuls ( 179+) i minst en halvtimme. Passet inte särskilt bra av två anledningar. För det första så var jag väldigt seg i kroppen efter ett sex kilometer långt simpass föra skolan. För det andra så är det väldigt svårt att köra backintervaller utan en ordentlig backe…

Den brantaste backen jag lyckades hitta tar mig ungefär en och en halv minut att cykla uppför och har en löjlig snittlutning. För att dryga ut backen startade jag en bit före backen, så det blev ungefär halva på platten och halva backe. Jag hade väldigt svårt att ta i ordentligt och pulsen låg för det mesta på runt 170-180 slag.

Det långa och hårda passet blev lite halvdant men imorgon får jag min revansch. Varje onsdag före skolan kör jag 2-3 minuter långa löpintervaller på tom mage, förhoppningsvis går det bättre då.

Bilder från cykelpass har en tendens att vara aningen enformiga. Så idag provade jag något nytt! Troligen skakigaste klippet i världshistorien men alltid något.

Skriv en kommentar

  

  

  

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

webbdesign Primaleve