Västmanland Tour etapp 1

Idag gick den första etappen av Västmanland Tour. Man fick välja mellan att köra 182 eller 138 kilometer, jag valde att köra 138 kilometer då  det är tillräckligt långt för min del.

Sträckan vi skulle köra var från Cykloteket till Heds kyrka via köping och kolsva och sen till målet som stod vid Hacksta via Gunnilbo, Surahammar och Hallstahammar.

Klockan tio startade jag från Cykloteket tillsammans med över hundra andra. I början av loppet tvingades vi hålla oss bakom en motorcykel men när vi hade kommit ur stan var det fri fart. Jag hade tur och hamnade i en perfekt klunga bestående av runt 30 personer. Men tyvärr så körde 27 av dom den långa rundan. Så vid Heds kyrka fortsatte de andra medans vi svängde av, då hade vi kört runt fyra mil.

En mil efter att vi svängde av hann min grupp ikapp en ensamcyklist, då var vi fyra personer som kunde turas om att dra. De återstående nio milen kändes riktigt bra då vi körde långa förningar på runt 2-5 minuter så man hann återhämta sig.

Vi gjorde ett två minuters stopp vid en mat depå vid Gunnelbo där vi passade på att fylla flaskor och ta lite fikabröd som käkades i farten, då var det sex mil kvar.

Bortsett från trötta ben flöt allting på riktigt bra den sista biten. Vi gick i mål på tiden 04:27:59 och sträckan enligt pulsklockan blev 132,71 km, en snitthastighet på 29,71 km/h

Imorgon är det dags för den andra och avslutande etappen, 50 kilometer runt Tillberga, Tortuna och Irsta.

Fler bilder hittar du HÄR

4 kommentarer om Västmanland Tour etapp 1

Skriv en kommentar

  

  

  

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

webbdesign Primaleve