Hårt löppass

Under dagens löp och styrkepass kändes formen riktigt bra, verkligen skrämmande bra. Då det är väldigt halt ute bestämde jag mig för att köra löppasset på löpband, något som jag egentligen avskyr men hellre det än att ramla och skada sig.

Det var tänkt att jag under löppasset skulle köra en kvarts uppvärmning och därefter 5,4,3,2,1 minuter långa intervaller i 4:00 tempo med en minuts vila emellan, men det gick inte riktigt som tänkt… Oftast när jag skriver att det inte gick som tänkt är det något negativt, men inte idag!

Jag lyckades hålla mig en bit över min tröskelpuls som är på 179 slag/min betydligt lättare än vanligt så pass lätt att jag la till en extraminut under den andra intervallen och ökade till 3:45  tempo, en fart som jag lyckades hålla under resten av serien. Nu var passet visserligen väldigt kort men en snittpuls under intervallerna på 187 slag/min gjorde det till veckans hittills tuffaste pass. Värt att nämna är att jag avslutade några av mitten intervallerna med en en minuts lång fartökning där jag uppnådde passets maxpuls på 201 slag/min vilket endast är 6 slag ifrån min maxpuls, det säger en del om hur hårt passet var.

Skriv en kommentar

  

  

  

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

webbdesign Primaleve