Tävlingsbadbyxor och 400 meters simtest

Gårdagens simtest gick betydligt bättre än förväntat. Testen den senaste tiden har gått uruselt, speciellt det senaste. Så jag bestämde mig för att prova att öppna hårdare än vanligt. Första hundra öppnade jag på runt 1:06, tre sekunder snabbare än vanligt. Därefter har jag ingen aning om vad jag hade för splittar. Det enda jag vet är att jag avslutade betydligt långsammare än jag brukar (hör ihop med den hårda öppningen).

Jag gjorde kom i mål på tiden 4:43 vilket jag är riktigt nöjd med då jag körde i träningsbadbyxor. Till nästa test kommer jag förhoppningsvis att köra i ett par tävlingsbadbyxor. Skillnaden mellan ett par tränings och tävlingsbadbyxor är enorm, varje hundring finns det flera sekunder att kapa.

Byxorna jag har tänkt köpa är från kinesiska Yingfa och kostar hälften så mycket som ett par liknande byxor av ett annat märke. Dom är muskelkomprimerande, vattenavstötande och teflonbehandlade vilket ger ett väldigt lågt motstånd genom vattnet.

Byxorna finns hos Olanderswim för 499 kronor :-D

1 kommentar om Tävlingsbadbyxor och 400 meters simtest

  • Tuula

    Eh, hur kom det sig att du valde att köra testet i dina träningsbyxor när du vet att det ger ett sämre resultat på testet?

Skriv en kommentar

  

  

  

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

webbdesign Primaleve