Om mig

Jag heter August Eriksson och är en 17 år gammal kille från Västerås med idrott som största intresse. Under högstadiet gick jag på Viksängsskolan som är en idrottsinriktad skola i Västerås. Mitt första gymnasieår gick jag på triathlongymnasiet, men under sommaren 2012 flyttade jag hem till Västerås och började på Kunskapsgymnasiet. Jag valde kunskapsgymnasiet för att de har ett lite annorlunda upplägg som gör att jag kan påverka studierna.

Varför triathlon?

Jag är simmare i grunden och efter tio års nötande i lögarängsbadets simbassäng bestämmde jag mig för att prova något nytt. Någongång under hösten 2009 upptäckte jag triathlon och bestämde mig för att göra ett försök. Vintern 2009/2010 låg jag i hårdträning och tränade 20-25 timmar i veckan inför triathlonsäsongen som drog igång i juni. Efter att ha tränat 20-25 timmar i veckan så var jag någorlunda bra på triathlon när säsongen drog igång.

Under triathlon säsongen var jag med i tre triathlon tävlingar, Örserum triathlon, Hallsta triathlon och Åkersberga triathlon. I Örserum tog jag min första seger, i Hallstahammar min andra och i Åkersberga min tredje. Därefter fortsatte jag med triathlon…
Kort fakta:

Namn: August Eriksson

Bor: Västerås

Längd: 183 cm

Vikt: 69 kg (+-2)

Tävlar för: Västerås simsällskap

Skola: Kunskapsgymnasiet Västerås

webbdesign Primaleve