1000 kilometer med Scott Cr1 Pro

Nu har jag kört strax över 1000 kilometer med min Scott Cr1 Pro och jag måste säga att jag är grymt nöjd!

Cykeln väger 7,34 kg vilket är riktigt lätt, det känns verkligen när man kör uppför. För att uppnå den låga vikten har man använt sig av en kolfiberram som endast väger 950 gram. Trots den låga vikten på ramen har man även lyckats bygga in fyra zoner med Shock Damping System som reducerar vibrationer som annars färdas genom ramen.

Man har även utrustad cykeln med ett par Mavic Ksyrium Elite hjul som väger 1550 gram. Det är inte ofta man ser så fina hjul på en cykel i den här prisklassen. Hjulen är förutom lätta även väldigt aerodynamiska, något som märks när man kommer upp i höga hastigheter.

Sist men inte minst är cykeln även utrustad med Shimano Ultegra Grey, en väldigt tillförlitlig grupp som samtidigt matchar cykeln perfekt. Jag har även gjort en BG-fit utförd av Joakim Jansson på Cykloteket i Västerås så att jag sitter optimalt på cykeln. Resultatet från min BG-fit är mer tryck i benen, bättre rundtramp och inga domningar i händer och fötter, något som jag brukar få efter några timmar på cykeln.

Med cykeln kom även ett angenämt dilemma, är det jag eller cykeln som har blivit snabbare? Fast jag tror nog ändå att det är lite av varje…

Skriv en kommentar

  

  

  

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

webbdesign Primaleve