Simtest 1500 meter

Idag på eftermiddagen var det dags för det andra och sista simtestet, förra gången var det 400 meter nu ökade distansen till 1500 meter. Det var bara vi ettor som skulle köra testet, efter 1 timmes styrka och en kvarts insim var vi redo.

Vi var 5 personer som blev indelade på 2 banor, jag hade oturen att hamna på banan med 3 personer. När man är 3 personer på en bana kan man inte köra rakbana utan måste hålla till höger. Då man tvingas byta sida på banan simmar man något längre, totalt rör det sig om 40-50 meter under 60 längder (1500m).

Jag öppnade de första 500 på 6:18 som motsvarar 1:15 fart, något hårt kändes det så jag tvingades dra ner på farten. Andra femhundringen gick på 6:27 och den tredje på 6:20 ifall mina uträkningar stämmer. Jag gick i mål på tiden 19:05, mitt mål var att komma under 19 minuter.

Mitt personliga rekord är 18:40 som jag borde ha kunnat slagit ifall jag körde ensam på en bana och slapp köra sicksack för att hålla mig på höger sida. Simningen gick riktigt bra när man väl kommit in i rätt fart, det känns som om jag gör förbättringar trots att jag har dragit ner på simmängden från 4-5 till 3-4 gånger i veckan.

Skriv en kommentar

  

  

  

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

webbdesign Primaleve