Lyckat träningsläger med Motala Triathlongymnasium

Sitter nu med träningsvärk i benen efter en tuff träningshelg i Motala. Jag kom till den lilla tågstationen i Motala på torsdagskvällen och blev uppmött av Joel Vikner. Därefter gick vi hem till hans lägenhet på charlottenberg där han bor tillsammans med Tom Honig som också går på Triathlongymnasiet.

Klockan var mycket så man ställde saker till rätta och käkade lite för att sedan gå och lägga sig för att vara utvilad till morgondagen då lägret började.

Halv åtta så var de dags för simning. Michael Thorén var det som stod vid bassängkanten och instruerade oss.  Michael är rektor för Triathlongymnasiet, det var kul för mig att träffa honom innan han slutar som rektor för att istället jobba som marknadechef för En svensk klassiker.

Det var ett  lugnt pass, på cirka 4 km,  med ett insim som kallades veckans insim som bestod av:

50 meter eget upplägg

100 meter benspark

150 meter teknikövning

200 meter medley

150 meter ryggsim

100 meter skovel

och 50 meter fart 3 (rätt så hårt men inte max)

Det var ett helt okej pass att börja helgen med då det inte var allt för långt och ansträngande. Direkt efter simpasset så var det dags för spinning . Spinningpasset var precis som ett spinningpass ska vara,  intensivt och svettigt. Efter spinningen så käkade vi lunch på Platengymnasiet som är skolan där all undervisning sker. Joel passade samtidigt på att visa mig runt i skolan, det verkar vara en trevlig skola som jag troligen kommer att trivas i.

På eftermiddagen så var det dags för styrka och löpning, med Joachim Willén, de flesta av styrkeövningarna var helt nya för mig vilket gjorde att dom gick mer eller mindre osmidigt. Det blir till att träna lite på dom hemma tills man börjar där nästa år (om jag blir antagen). På löpningen var det en lång uppvärmning och lite intervaller.

Resten av helgen hade ett liknande upplägg fast lite hårdare och lite längre träningspass.

Motala Triathlongymnasium verkar vare det optimala för min triathlonsatsning och verkar passa mig mycket bra.

Skriv en kommentar

  

  

  

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

webbdesign Primaleve