Simtest 400 meter och styrketräning för triathlon

Idag var det två pass på inplanerade, styrka och  ett simtest på 400 meter. Under styrkan gick vi igenom en hel del övningar som vi kommer att använda oss av i framtiden.

Bland annat gick vi igenom tekniken för olympisk rörlighet och utfall. Det viktigaste när man går utfall är att vara rak i ryggen och inte svanka.

Det var en hel del övningar för bål och ben, något som är viktigt i både simning, cykling och löpning. Som tur var det bara en kort genomgång av övningarna så man var pigg till simningen som var direkt efteråt.

Efter ett kort insim på 1500 meter med lite teknikövningar, sprinter och starter var det dags för testet. Jag hoppades komma under 4:40, då jag har ett relativt gammalt personligt rekord på 4:37.

Men jag fegade i början av loppet och öppnade första hundra på 1:06, en sekund eller två långsammare än vad jag brukar öppna med på tävling.

Jag har tyvärr inte alla varvtider just nu men jag kom i alla fall in på tiden 4:44, sju sekunder ifrån personligt rekord och 4 sekunder ifrån mitt mål.

Imorgon ska jag gå på ett informationsmöte med Mvt (Motala & Vadstena tidning). Tillsammans med några andra triathleter från triathlongymnasiet, varför får ni läsa om sen :-D

/August

Skriv en kommentar

  

  

  

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

webbdesign Primaleve