Hallsta triathlon 2011 och bilder

I går så var det dags för Hallsta triathlon, det var väl 15-18 grader varmt på land och runt 14 grader i vattnet så våtdräkt var därför ett måste. Jag körde sprint distans dvs 750 meter simning, 20 km cykling och 5 km löpning för första gången, det var också min första tävling där det där drafting (att ligga nära bakom en annan cyklist) var tillåtet.

Klockan 11,45 gick min start. Jag tog i lite extra på simningen för att förhoppningsvis hamna i en bra klunga under cyklingen med det gick väl sådär. Jag var andra man upp efter simningen men fumlade lite med våtdräkten så att 3:an gick förbi mig vid växlings området och när jag väl var uppe på cykeln så var han redan för långt borta för att jag skulle komma ikapp. Därför tvingades jag cykla ensam 2 varv före jag blev ikapp cyklad av en klunga som låg bakom mig som jag hängde på.

När cyklingen väl var avklarad var det väl bara min svaga gren löpning som var  kvar, inför växlingen till löpningen så låg jag 3a men blev om sprungen av Emil dansk som är en kille som tävlar i samma ålders klass som jag, och låg i samma klunga som mig under cyklingen. Jag slutade på fjärde plats och jag tror att jag fick 140 cup poäng av 200 möjliga.

Bilder från tävlingen kan du hitta här

Skriv en kommentar

  

  

  

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

webbdesign Primaleve