Bra placering i Örserum Triahtlon 2011 och lite foton från tävlingen

Jag kollade vädret inför Örserum triathlon för några dagar sen, det skulle vara 16 grader, växlande molnighet och någon enstaka regnskur. Jävlar tänkte jag, otur med vädret än en gång precis som på Hallsta triathlon. Fast vädret blev något värre än vad prognosen förutspådde, runt 15 grader och det regnade nonstop  hela dagen.

August Eriksson Örserum 2011

Starten var klockan 10,45 då alla ens grejer redan var blöta, vi var ungefär 10 st som startade i ungdom 16-17  klassen. Jag gjorde inte om misstaget från förra året att börja simma för tidigt efter att ha sprungit ut från stranden där starten gick. Jag låg på tredje eller fjärde plats när jag började simma ca 30 meter ut från stranden, framme vid första bojen hade jag 5 meters ledning och sen ökade den snabbt.

De 750 metrarna simning avklarades på 11,45 hela 38 sekunder före 2:an. Under cyklingen lyckades jag hålla ifrån försprånget jag fick under simningen och hade väl nån minuts försprång inför löpningen. Löpningen tyckte jag gick helt okej till en början, strax halvvägs under det andra och sista varvet såg jag Dennis Ullen, en annan Västeråsare som jag kommer att dela lägenhet med i Motala ta in på mig snabbt. Jag ökade farten lite, han med, när jag kollar på resultatlistan så ser jag att vi båda kapade runt 30 sekunder under det sista löp varvet så det blev en liten spurt mot slutet.

När det var en 2-300 meter kvar till mål tvingades jag stanna och spy av ansträngning vid sidan av spåret och Dennis som låg några meter bakom gick om. Det tog väl bara några sekunder att stanna och spy och jag fortsatte direkt därefter att springa mot målet så att jag fick behålla min andraplats.

Jag lyckades behålla min andraplats och tog 180 poäng i ungdomscupen, det betyder att jag för nuvarande leder ungdomscupen med 40 poäng.

Bilder från tävlingen hittar du här

 

/August

Skriv en kommentar

  

  

  

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

webbdesign Primaleve