1000 höjdmeter

Så många höjdmeter kom vi upp i under eftermiddagens cykelpass. Det var ett riktigt hårt pass med två stycken stigningar, den första var lagtempo och den andra på egen hand.

Efter 18 kilometer kom vi till den första stigningen där det var lagtempo. Stigningen var 9,5 kilometer lång och omfattade 350 höjdmeter, vi drog en minut var hela vägen upp. Tjugofem minuter senare var vi uppe på toppen. Det blev aningen svettigt på vägen upp då det var 23 grader i skuggan och snitthastigheten var 22,6 km/h vilket inte gav någon vidare fartvind.

Direkt efter backen var det utförsåkning till en annan backe där vi delade upp oss och körde på egen hand. Den backen kändes betydligt jobbigare, samma besvärliga värme fast med mjölksyra upp över öronen. En hel del väldigt branta partier med lutning på över 15 % gjorde att benen blev riktigt trötta. Som tur var den här backen aningen kortare den var ”bara” 7,1 kilometer lång och hade 265 höjdmeter, tog 21 minuter att åka uppför.

Imorgon är det tre pass ”återhämtning” efter dagens backar, därefter blir det fullt ös igen!

Skriv en kommentar

  

  

  

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

webbdesign Primaleve