Dags att finslipa simtekniken

Äntligen är dagen slut, idag har jag känt mig väldigt sliten, har varit stel och haft träningsvärk hela dagen. Jag sov dåligt i natt och behövde gå upp strax före 6 för att hinna till simpasset som började halv åtta. Det var ett rätt så skönt simpass med en hel del teknik.

Tränaren Marcus Wernström som har hand om simningen filmade mig och sa att jag svankar något när jag simmar frisim, ett problem som jag inte vetat om.

Det var riktigt bra att han filmade så att man själv kan se vad man behöver förbättra, svankningen är något som ger mycket motstånd när man simmar. För att bli av med svankningen gäller det att stärka bålen genom bålstyrka och hela tiden tänka på det under tiden som man simmar. En bra övning för att bli av med svankningen är att kära lite enarms simning med den andra armen längs med sidan, då försvinner svankningen automatiskt.

Någonting som kommer att ta många timmars träning att bli av med…

Skriv en kommentar

  

  

  

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

webbdesign Primaleve