Västmanland Tour etapp 2

Idag kördes den andra och avslutande etappen av Västmanland Tour. Distanserna man fick välja mellan var 110 och 50 kilometer, jag valde den sistnämnda.

Starten gick precis som igår utanför Cykloteket klockan tio. Jag startade i stargrupp 2 som skulle innebära en snitthastighet på mellan 30-35 km/h. Men direkt efter att vi hade kommit ut ur stan och farten släppts fri körde jag ikapp klungan från startgrupp 1. Det tog tre minuter att köra ikapp dom, tre minuter med en puls på över 180 slag/min.

Jag var väldigt trött när jag kom ikapp klungan men lyckades hänga kvar. Klungan bestod av över 20 personer och jag orkade vara med och dra några gånger. När jag kände att jag inte skulle orka dra stannade jag längst bak och fick snålskjuts i över två mil.

När det var 6-7 kilometer kvar svängde jag som körde den korta sträckan av, resten skulle köra den långa. Så det blev till att köra själv den sista biten.

Jag kom i mål på tiden 1:18:48 och distansen enligt klockan var 47 km, en snitthastighet på 36 km/h. Snitthastigheten är jag riktigt nöjd med, speciellt då vi tvingades ligga bakom en motorcykel i en kvart på väg ut ur stan i runt 25 km/h.

Skriv en kommentar

  

  

  

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

webbdesign Primaleve