Mina resultat från Sum-Sim region Örebro

Sum-Sim Örebro 2010

Sum-Sim Örebro 2010

Lördag och söndag den 13-14 november var det Sum-Sim region i Örebro. Meningen med tävlingen är att man ska få chansen att kvala till Sum-Sim riks. Jag tävlade i klassen pojkar 15-16 år, en stor nackdel då jag tävlar mot dom som är ett år äldre. Jag ställde upp i 5 grenar och jag började lördagens pass med att simma 1500 frisim, första gången jag tävlade i den distansen.

Tiden på 1500 frisim blev 18:40:74 vilket jag inte är nöjd med då jag räknat med att komma under 18 minuter. Jag var inte ens inom räckhåll främst pga problem med glasögonen, dom läckte från start och jag tvingades rätta till dom 2 gånger under loppet. Det var inte att rätta till glasögonen som gjorde att jag fick en dålig tid, det var främst för att det var så irriterande att jag tappade fokus.

På eftermiddagen var det dags för mig att simma 200 frisim, som tur var så satt glasögonen bra i starten och jag fick en bra öppning i loppet, jag satte personligt rekord och fick tiden 2:11:50.

Efter 200 frisim som var dagens sista lopp tog jag ett välförtjänt besök på äventyrsbadet Gustavsvik som låg precis bredvid tävlingsbassängen.

På söndagens första pass så simmade jag 100 frisim, jag siktade på att komma under minuten men det gick inte så bra. Jag låg en sekund över mitt personliga rekord, min tid blev 1:01.41. Tiden blev inte bra främst pga. att jag inte kom in i loppet lika bra som jag brukar.

På tävlingens sista pass så simmade jag 400 frisim och 200 rygg. Det passet var helt klart det bästa pass som jag simmade under tävlingens gång. På 400 frisim sänkte jag mitt personliga rekord med en sekund ner till 4:37.39, jag blev förvånad då jag inte var lika trött som jag brukar. 2oo ryggsim var en ännu större fullträff, jag krossade min gamla tid från 2009 med över 10 sekunder, förvånande då jag dragit ner på ryggträningsmängden för att kunna satsa mer på frisim. Mitt nya pers på 200 ryggsim ligger nu på 2:25.32. Enda dåliga med 200 rygg var målgången, då jag tvingades ta ytterligare ett armtag före jag kom in i kaklet, om jag satt målgången hade jag säkert kommit under 2:25.

Mina tider räckte inte till plats i riksfinalen men nästa år då…

Skriv en kommentar

  

  

  

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

webbdesign Primaleve