KM terräng 5 km avklarat

Idag vid fem tiden åkte jag med triathlongymnasiet till Mjölby för att köra löptävlingen KM terräng. Loppet var 5 kilometer långt och bestod av två stycken 2,5 kilometer långa varv i ett elljusspår. Loppet startade 18:30 och strax före starten körde jag 3 kilometer löpning som uppvärmning.

Det var runt 30 personer som startade och det blev en liten flaskhals i början men som tur var den inte alltför stor. Jag öppnade loppet rätt så hårt och låg strax över 190 i puls. Första varvet gick på exakt 10:00 det vill säga ett snitt på 4min/km eller 15kmh.

Farten jag öppnade med var något för hög och det straffade sig…  Jag fick spykänningar i början av andra varvet och fick dra ner på farten rejält, efter fartsänkningen låg jag runt 180 i puls. Sluttiden blev 21:42 med ett andra varv på 11:42 bra mycket långsammare än det första varvet.

Under hela loppet så hade jag en snittfart på 13,3 km/h och en snittpuls på 185 slag. Överlag så var jag rätt så nöjd med loppet och jag känner att löpträningen börjar ge resultat.

/August

Skriv en kommentar

  

  

  

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

webbdesign Primaleve