Grym cykelform!

Förra veckans cykelpass med backintervaller i Övralidsbacken gick riktigt bra, och under gårdagens pass gick det ännu bättre. Just nu känns det verkligen som om vinterns cykelträning i Fålahagens mountainbikespår har gett resultat. Förhoppningsvis förstärks den känslan under träningslägret i Spanien.

Gårdagens cykelpass bestod av lite lagtempo, backintervaller och sprinter. Efter en kort uppvärmning var det dags för lagtempo i grupper om fyra personer. Jag hamnade i samma grupp som Johan Sarwe, Kasper Johansson och Markus Jonsson och det blev ett aningen högre tempo än jag är van vid. Som tur varade lagtempot bara en kvart, en kvart med en puls mellan 175-185 slag/min.

Efter lagtempot var det dags för backe, förra veckan var det 5 x Övralid men idag var det 8 x. Det var just under backen som jag tyckte kändes bättre, pulsen låg stabilt runt 178-181 slag/min och jag återhämtade mig snabbt på vägen ner. Övralidsbacken är helt klart min favoritbacke, 800 meter lång med en snittlutning på 15 %, tar 3 minuter att åka uppför och 45 sekunder att åka nedför…

När alla backintervallerna var avklarade var det dags för spurter, inom loppet av åtta kilometer skulle det göras fem spurter. Ännu en gång delades vi upp i grupper, körde på ett led och körde en spurt var när vi kände för det. Dom andra som var bakom skulle haka på så snabbt som möjligt. Totalt blev det 49 kilometer på två och en halv timme.

Just nu sitter jag hemma och har studiedag, och jag har tänkt hinna med en hel del grejer. Bland annat ska jag städa, tvätta och smörja cyklarna och även uppdatera träningskalendern på funbeat. Självklart är det även en hel del träning, löpteknik, bålstyrka och två timmar simning.

Skriv en kommentar

  

  

  

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

webbdesign Primaleve