Första cykelpasset med Scott Sportster 10 – 2012

Idag mitt under stormen gav jag mig ut och provade nya cykeln, en Scott Sportster 10 från Cykloteket. Det är en hybrid, en enklare typ av mountainbike som är utrustad med Shimano Deore XT. Jag köpte cykeln då jag behöver en rejäl cykel att träna på under vintern.
Cykeln kändes väldigt bra, de smidiga växlarna och reglaget för att låsa framgaffeln var nog det bästa med cykeln, det kommer att bli riktigt roligt att köra med den under vintern.

Till cykeln köpte jag ett par stänkskärmar från Scott som är speciellt framtagna för Scott Sportster/Sub. Till en början var jag lite tveksam ifall skärmarna var någonting att ha då skärmar har en tendens att skramla och bara vara i vägen.

Men efter att ha kört 2 mil i slaskigt väder är jag helt övertygad om att det är ett bra köp. Dom sitter perfekt på cykeln, skyddar effektivt från stänk, sitter stadigt och bra :-D . Skärmarna skyddar inte bara mig ifrån stänk utan även cykeln, nu slipper hela cykeln bli nedsölad med vägsalt under vintern, på så sätt förlänger man cykelns livslängd.

Till cykeln köpte jag även ett par fulldubbade däck från Nokian, nu behöver jag inte oroa mig för blankis längre :-D .

Nu är klockan mycket och det är dags att gå och lägga sig, imorgon väntar Bergsätersrundan :-D .

Tekniska specifikationer Scott Sportster 10 – 2012

 

Skriv en kommentar

  

  

  

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

webbdesign Primaleve