Bäckensmärta under löpning

Mitt högra ben är kortade än det vänstra, det fick jag reda på idag när jag var på besök hos massören Tomas. Den senaste veckan har löpträningen blivit lidande på grund av att jag får ont i bäckenet (trodde tidigare att det var höften). Värken kommer efter ett par kilometer och eskalerar tills jag inte står ut med smärtan längre.

Nu har det alltså visat sig att högerbenet är kortare än vänsterbenet och även att högerfoten böjer sig längre ut än den ska när jag ligger på rygg och slappnar av (svårt att förklara).

Som behandling fick jag området kring bäckenet masserat, det var inte skönt men helt klart nödvändigt. Jag fick även tipset att inte korsa benen när man sitter ner, eller luta sig mer mot det ena benet än mot det andra när man står upp. Det gör så att musklerna i ena benet spänner sig, något som kan ge komplikationer

Nu blir det till att fortsätta med löpträningen som vanligt, redan på måndag ska jag tillbaka till Tomas för att få en uppföljning, om besvären är kvar blir det till att kontakta en kiropraktor som får kika på det.

2 kommentarer om Bäckensmärta under löpning

  • Jessica

    Nja. Men däremot är nog ditt ilium roterat vilket gör att benet ser kortare ut. Detta är alltid en följd av något annat som är fel. Förslagsvis diskproblematik i ländryggen och problemet i ryggen behöver inte vara aktuellt nu utan ligga långt tillbaka i tiden.

    • August August

      Tomas trodde även han att det kan vara något som har hänt långt bak i tiden, i samband med en smäll eller så. Jag ska tipsa honom om diskproblematik när jag besöker honom senare idag.

Skriv en kommentar

  

  

  

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

webbdesign Primaleve